tv-haberleri

Düşünen Adam Heykelini Kim Yapmıştır ?

Düşünen Adam Heykelini Kim Yapmıştır ? 

Kpss sınavından çıkan adaylar karşılarına çıkan ilginç sorulardan birisi olan düşünen adam heykelini kim yapmıştır sorusunun cevabını aradılar. ÖSYM tarafından sorulan bu ilginç soruya kimisi doğru yanıt verirken kimisi yanıldı. Bizde sizlere için düşünen adam heykeli ve kimin yaptığı hakkında bilgileri bir araya getirdik. 

Soru : Düşünen Adam Heykelini Kim Yapmıştır ve Heykel Nerededir ? 
Cevap : Heykel 1880 yılında ilk olarak küçük bir şekilde Auguste Rodin  tarafından yapıldı. 1902 yılında Rodin başladı ve heykelin şimdiki halini alması 1906 yılında tamamlandı. Daha sonra ise heykel 1922 yılında o dönemlerde adına yapılmış olan bir otele yani Rodin müzesine taşınmıştır. 

Düşünen adam heykelinin bir kopyası da Sakıp Sabancı Müzesinde 2006 yılında sergilenmeye başlamıştır. Heykel şuan orijinal hali Paris'te sergilenmektedir. Sanatsal bir heykel olarak tarihte yerini almıştır. Bu gün ise Kpss 2016 sınav sorusunda sorulan heykeldir. 

Auguste Rodin Kimdir ? 
François Auguste Rodin, ( 12 Kasım 1840, Paris - ö. 17 Kasım 1917, Meudun, Fransa) Fransız heykeltıraştır. Adı en çok yapmış olduğu düşünen adam heykeli ile duyulmuştur. 

Paris'te 12 Kasım 1840 tarihinde doğan François-Auguste-René Rodin, La Petite École (Küçük Okul) isimli Özel Desen ve Matematik Okulu'na girdiğinde heykeli keşfetti ve desen becerisini geliştirmeye başladı.

1864'te ilk atölyesini tuttu ve 20 yaşındaki Rose Beuret'yle tanıştı. 1871'de Belçika'da ilk kez yapıtlarını sergiledi. Gerçek boyutlu bir insan bedeni çalışması olan eseri tamamladıktan birkaç ay sonra Tunç Çağı adını verdiği bronz heykeline 1875'te başladı.



Düşünen Adam Heykelini Kim Yapmıştır ? Reviewed by Unknown on 18:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by TV HABERLERİ © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.