tv-haberleri

2016 Kadir Gecesi Ne Zaman, Kadir Gecesi Hangi Gün?

2016 Kadir Gecesi Ne Zaman, Kadir Gecesi Hangi Gün?

Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile yüreklere merhamet sofralara bereket geldi. Bu ayın içinde yaşanacak olan Kadir Gecesi ise en önemli günlerden birisidir. 2016 Kadir Gecesi ne zaman veya kadir gecesi hangi güne denk geliyor gibi soruların yanıtları haberimizin devamında. Bilindiği üzere Kur'an-ı Kerim'in peygamberimize gönderilmeye başlandığı gündür. Müslüman alemi için büyük bir yere sahip olan bu günde edilen duaların kabul edileceği bilinir. Tüm müslüman aleminin tuttuğu oruçları Allah kabul eylesin...

2016 Kadir Gecesi Hangi Gün?
1 Temmuz Cuma 2016 ( Cuma'yı Cumartesiye bağlayan gece )
Bu sene kadir gecesi ramazan ayının 27. gününe denk geliyor. Yani bu sene kadir gecesi 1 Temmuz Cuma gecesini 2 Temmuz Cumartesi gecesine bağlayan gecedir.

Kadir Gecesinin Önemi ? 
Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (sav) e kutsal kitabımız Kur'an'ın vahiy yoluyla gönderilmeye başlandığı gündür. Müslümanlar için önemli ve değerli bir gündür.

Kadir Gecesi Suresi 
Bismillahirrahmanirrahim "İnnaa enzelnâhü fî leyletil kadr. Ve maa edrâke mâ leyletül kadr. Leyletül kadri hayrün min elfi şehr. Tenezzelül melâiketü verrûhu fîhâ biizni rabbihim. Min külli emrin selâm. Hiye hattâ matla'ıl fecr."



2016 Kadir Gecesi Ne Zaman, Kadir Gecesi Hangi Gün? Reviewed by Unknown on 22:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by TV HABERLERİ © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.