tv-haberleri

İktiyozis Hastalığı Nedir? Siirt'te 'Yılan Bebek' Dünyaya Geldi

İktiyozis Hastalığı Nedir?  Siirt'te 'Yılan Bebek' Dünyaya Geldi
Kalıtsal Cilt Hastalığı olarak bilinen İktiyozis hastalığı Siirtte dünyaya gelen erkek bebekte görüldü. Yılan Bebek olarak gündeme gelen haberin detayları ve İktiyozis hastalığı nedir nasıl tedavi edilir sorularını yanıtlayacağız. Siirt'te yaşayan anne adayı aşırı şiddetleri ile Siirt Devlet Hastanesine gider ve sezeryan ile doğuma alınır. Doğum sırasında "yılan bebek" olarak bilinen iktiyozis hastası bir bebek dünyaya getirdi. Doğumu gerçekleştiren doktor  "Sezeryan sonrasında daha önce görmediğimiz bir bebek dünyaya geldi. Halk arasında yılan bebek olarak bilinen ve milyonda bir görülen iktiyozis hastalıklı bebek doğdu." dedi.

İktiyozis Hastalığı Nedir? 
İktiyozis, insan ve evcil hayvanlarda görülen kalıtsal bir cilt hastalıkları ailesidir. İktiyozis kelime anlamı olarak "balık cildi" demektir. Bu hastalığın görüldüğü insan ve hayvanlar balığın pullarını andıran bir görünüm içindedir.

Bu terim önceleri ichthyosis vulgaris adı ile bilinen hastalığı belirtmek için kullanılmıştır. Şimdi ise bu gruba ait bütün hastalıkların genel adı olarak kullanılmaktadır. İktiyozis eskiden deride lepraya benzer bir görünümü olması sebebi ile sözde cüzzam adı ile de bilinmekteydi ancak lepra gibi mikropların yol açtığı bir hastalık olmayıp tamamen doğuştan ve kalıtsaldır. Aynı ebeveynlere ait birden fazla bebeğin bu durumda doğma ihtimali çok yüksektir.





İktiyozis Hastalığı Nedir? Siirt'te 'Yılan Bebek' Dünyaya Geldi Reviewed by Unknown on 00:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by TV HABERLERİ © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.