tv-haberleri

Çanakkale Köprüsü Ne Zaman Yapılacak

Çanakkale Köprüsü Ne Zaman Yapılacak 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Çanakkale Köprüsünün süreçlerinin başladığını ve köprünün en kısa sürede yapım işlemlerine başlanacağını açıkladı. Vatandaş ise Çanakkale Köprüsü ne zaman yapılacak ve nereye yapılacak gibi soruları merak ettiler. Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsünden sonra şimdi ise Çanakkale Köprüsü gündeme geldi. Net bir tarih açıklanmadı fakat yapımı hakkında ufak bilgiler verilmeye başlandı. 352 kilometre uzunluğunda olması proje üzerinde konuşulan köprü hakkında detaylar haberimizin devamında...

Bakan Köprü İçim Açıklamalarda Bulundu 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan köprü için şu açıklamalarda bulundu "Uluslararası ana ulaşım koridorlarının üzerinde yer alan Türkiye, bölgesel ve kıtalararası ticarette bir köprü konumunda. Ülkemizin bu konumunu kullanabilmesi amacıyla İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu projeleri ile Marmara Denizi'ni otoyollarla çeviriyoruz. Yaptığımız plana göre, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu, Kınalı tarafından TEM'e, Balıkesir'in batısından ise Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na bağlanacak."

Çanakkale Köprüsü Nereye Yapılacak ? 
352 kilometre uzunluğunda olması planlanan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Gelibolu-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu'nun, ilk etapta Malkara-Gelibolu-1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale bağlantısını sağlayacak olan yaklaşık 100 kilometrelik kısmı için ihaleye çıkılacağını bildirdi.



Çanakkale Köprüsü Ne Zaman Yapılacak Reviewed by Unknown on 19:23 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by TV HABERLERİ © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.