tv-haberleri

Tarık Akan Öldü, Tarık Akan Neden Öldü ?

Tarık Akan Öldü, Tarık Akan Neden Öldü ? 
Türk sinemasının usta isimlerinden birisi olan Tarık Akan hayatını kaybetti. Sevenleri ise Tarık akan neden öldü hastalığı neydi gibi soruların yanıtlarını merak ettiler. Uzun süredir devam eden ve tedavi gördüğü İstanbul'da ki özel bir hastanede bu gün hayata gözlerini yumdu. En yakın arkadaşından gelen bilgilere göre Tarık Akan saat 01:00 sularında vefat etti. Bir kaç gün önce çıkan durumunun çok ağırlaştığı haberlerine karşılık usta oyuncu sosyal medyadan ''iyiyim evimde dinleniyorum'' demişti. Bu gün ise herkesi üzen o kara haber geldi...

Tarık Akan Kaç Yaşında Öldü ? Hastalığı Neydi
Usta oyuncu uzun süredir tedavi altına tutulduğu hastanede hayata gözlerini yumdu. 66 yaşında aramızdan ayrılan Tarık Akan bilindiği üzere uzun süredir ak ciğer kanseri ile mücadele etmekteydi.

Tarık Akan Biyografisi 
Tarık Akan (Tarık Tahsin Üregül; d. 13 Aralık 1949, İstanbul, Türkiye ö. 16 Eylül 2016, İstanbul, Türkiye ), Türk sinema ve dizi oyuncusu.

1970 yılında Ses dergisinin oyunculuk yarışmasına katılarak birinci olmuştur. 1971 yılında ilk sinema filmi Emine ile oyunculuk kariyeri başlamıştır. Bir anda Yeşilçam'ın en yakışıklı oyuncularından birisi haline gelmiştir. Daha sonra 1972 yılında oynadığı film Suçlu ile 1973 yılında Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alır.

1973 yılında Yeşilçam'ın en iyi duygusal filmlerinden birisi olarak bilinen Canım Kardeşim (1973) adlı filmde Halit Akçatepe ile başrol oynar. 1974 yılında Ertem Eğilmez'in yönettiği Rıfat Ilgaz'ın aynı adlı eserinden uyarlanan Hababam Sınıfı (1975) adlı filmde Damat Ferit adlı karakteri canlandırır, film 1975 yılında vizyona girer ve Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi filmlerinden birisi olur ve bir klasik haline gelir.

Ardından Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (1976) adlı, serinin ikinci filminde rol alır. Film Akan'ın oynadığı son Hababam Sınıfı filmi olmuştur ve serinin gelmiş geçmiş en çok hasılat yapan filmi olur. Gülşen Bubikoğlu ile oynadığı her filmde büyük başarı elde eden Akan'ın, 1975 yılında Bubikoğlu ile birlikte oynadıkları Ah Nerede adlı romantik-komedi filmi ile büyük başarı elde eder.



Tarık Akan Öldü, Tarık Akan Neden Öldü ? Reviewed by Unknown on 09:55 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by TV HABERLERİ © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.