tv-haberleri

Selahattin Demirtaş Neden Gözaltına Alındı

Selahattin Demirtaş Neden Gözaltına Alındı 
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bu gece yarısı Diyarbakır'da gözaltına alındı. Terör soruşturması nedeniyle HDP'li milletvekilleri de göz altına alındı. Sırrı Süreyya Önder, Figen Yüksekdağ, Selma Irmak gibi isimlerde gözaltına alınan isimler arasında yerini aldılar. Selahattin Demirtaş sevk işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. HDP'den yapılan açıklama şu şekilde oldu : "Bugün (4 Kasım Cuma) saat 10:00'da genel merkezimizde, MYK üyelerimiz ve milletvekillerimizin katılacağı basın açıklaması yapılacaktır" denildi.


HDP'DE HANGİ MİLLETVEKİLLERİ GÖZALTINA ALINDI?
Gece yarısı göz altına alınan HDP'li milletvekilleri kimler diye merak eden vatandaşlarımız için Selhattin Demirtaş ve vekillerin isimler aşağıdadır. Bu eylemler esnasında sosyal medya ve cep telefonlarından internete erişim yavaşlatıldı ve hatta durduruldu.

İŞTE DEMİRTAŞ'IN TAM İFADE METNİ:

“Bizler seçilmiş halk temsilcileriyiz. Şahsımızı değil, bizi seçen seçmen kitlelerini temsil ederiz. şu anda da yasamanın parlamentonun dokunulmazlığa sahip bir üyesiyim. Milletvekili sıfatıyla karşınızdayım. Benim temsil ettiğim bu kimliğe ve halkın iradesine saygısızlık yapılmasına izin vermem mümkün değildir. Ben adil ve tarafsız bir yargı huzurunda hesap vermekten asla çekinmiyorum.

Veremeyeceğim hiçbir hesabım da yoktur. Ülkemizde yargının saygınlığı ayaklar altında iken, düğmesiz olan cübbelerini iliklemeye çalışan böylesi bir yargılamanın öznesi olmayı da asla kabul etmeyeceğim. Sizin şahsınıza ve kişiliğine yönelik hiçbir tereddüdüm ve saygısızlığım yoktur. Ancak şaibelerle dolu bir siyasi geçmişe sahip olan Erdoğan emretti diye başlatılan bu yargı tiyatrosuna figüran olmayı kabul etmiyorum.

Soracağınız hiçbir soruya cevap vermeyeceğim. Yapacağınız hiçbir yargılama faaliyetinin adil olacağına inancım yoktur. Benim buraya getirilmem bile hukuk dışıdır. Siyasetçilerin siyaset arenasındaki muhatapları yine siyasetçilerdir, yargı mensupları değildir.

Bu anlamda sizler evrensel ve demokratik hukuk ilkelerine ve Türkiye’nin imzalanmış olduğu aynı zamanda bir Anayasa hükmü de olan uluslararası anlaşmalara bağlı olması gereken yargı mensupları olarak, siyasi oyunların ve tezgahların parçası olmayı reddetmelisiniz. Sizden hiçbir talebim ve beklentim yoktur. Siyasi faaliyetlerim nedeniyle ancak beni seçen halkım ve seçmenlerim siyaseten sorgulayabilir.”

Gözaltına alınan HDP'li diğer milletvekillerinin isimleri şunlar:

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ

Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik,

Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan,

Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Ziya Pir,

Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder

Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım


Demirtaş'ın Attığı Tweet 
''Diyarbakırda evimde zorla gözaltına alınma kararı ile emniyet yetkilileri kapımdalar'' diyeattığı tweet nedeni ile sosyal medyaya erişim engellendi.





Selahattin Demirtaş Neden Gözaltına Alındı Reviewed by Unknown on 10:36 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by TV HABERLERİ © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.