tv-haberleri

Babinski Refleksi Nedir ? Yenidoğan Bebeklerde Babinski Refleksi

Babinski Refleksi Nedir ? Yenidoğan Bebeklerde Babinski Refleksi

Yenidoğan bebeklerde anne ve babaları gelişimi süresince bazı refleksleri gözlemlerler. Bazen tereddüt ettikleri yada görmediklerini sandıkları refleksler aslında bebekler vardır. Sadece ona karşın uyarılmaları gerekir. Babinski refleksi de buna benzer bir yenidoğan bebek refleksidir. Bu haberimizde babinski nedir nasıl anlaşılır ve hangi aylarda belli olur gibi sorulara yanıt vereceğiz. Sizinde yeni doğmuş bir bebeğiniz var ise sizde bu durumu gözlemleyebilirsiniz. Kpss sınavında soru olarak sorulan babinski refleksi nedir sorusu ise bu konuya dikkat çekti.

Babinski Refleksi Nedir ? 
Bu refleks yeni doğan bebeklerde ilk olarak ayak tabanına bastırıldığında bebeğin ayak parmaklarını yelpaze şeklinde açmalarıdır bu reflekse babinski refleksi denir. Bebeklerde bu durum 6 yada 2 yıl gibi bir sürede kaybolmaya başlar. Bebek büyüdükçe yavaşça bu tepkiler kaybolması gayet normaldir. 

Yenidoğan Bebeklerin Refleksleri Nelerdir ? 
Gelişim sürecinde bebekler farklı dönemlere göre farklı tepkiler ve refleksler verir bunlar öğrenme sırası ile paralel şekilde gitse de geneli itibari ile aşağıdaki gibi görülmektedir. Bu durumlar çoçuğun öğrenme yetisine ve büyütülme şekline göre artı eksi farklılıklar gösterebilmektedir. Burada anne ve babalara ise daha fazla sorumluluklar düşmektedir. 
  • Sıçrama Refleksi 
  • Babinski Refleksi 
  • Emme Refleksi
  • Yakalama Refleksi
  • Tonik Ense Refleksi


Babinski Refleksi Nedir ? Yenidoğan Bebeklerde Babinski Refleksi Reviewed by Unknown on 23:34 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by TV HABERLERİ © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.