tv-haberleri

Fatma Betül Sayan Kimdir ? Hükümetin Tek Kadın Bakanı

Fatma Betül Sayan Kimdir ? Hükümetin Tek Kadın Bakanı

Bugün en çok aranan isimlerden birisi olan Fatma Betül Sayan hükümetin tek kadın bakanı olarak seçildi. Fatma Betül Sayan kimdir kaç yaşında hangi bakanlığa seçildi tüm detaylar haberimizin devamında. Binali Yıldırım hükümeti kurma yetkisini aldı ve çalışmalara başladı. Aile ve Sosyal Politikalar bakanı olarak ise Fatma Betül Sayan seçildi. Kabine de ki tek kadın bakan oldu. 2012 yılına kadar ise Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapmıştır. Bunun dışında meme kanseri ve görüntülenmesi üzerine bir çok çalışmalar yapmıştır. 

Fatma Betül Sayan Kimdir ?
1981 doğumlu olan Fatma Betül Sayan Kaya Elektirik ve Elektronik mezundur. Ailesi hukukçu bir ailedir. 3 kardeş olan Fatma Betül Sayan ailenin en küçük çocuğudur. İlkokulu FAtih'te okuduktan sonra liseyi Beyoğlu'nda okudu ve yüksek derece ile şeref ödülü alarak bitirdi. Daha sonra ise yükseköğretimini New York Üniversitesi’nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi’nden doktora bursu kazanarak okudu.

Yaşı : 35
Eğitimi : Elektirik ve Elektronik
Medeni Durumu : Evli
Atandığı Bakanlık : Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Bildiği Diller : İngilizce ve Almanca

İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya 65. hükümütin tek kadın bakanı oldu. Bugün ise google da en çok aranan isimlerden birisi oldu. Eğitimini yurtdışında tamamladıktan sonra ülkeye dönünce Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı. Daha sonra 2012 yılındaki kongreyle tekrar İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve AK Parti İstanbul Tanıtım Medya’dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atandı.



Fatma Betül Sayan Kimdir ? Hükümetin Tek Kadın Bakanı Reviewed by Unknown on 16:54 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by TV HABERLERİ © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.