tv-haberleri

Lise Mezunu Polis Alımı 2016, Polis Özel Harekat Başvuruları

Lise Mezunu Polis Alımı 2016

15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alınan FETÖ terör örgütüne çalışan polislerin yerine şimdi yeni alımlar yapılacak. Lise mezunlarının önü açıldı ve lise mezunu polis alımı başlıyor. 2016 yılı özel harekat polis alımı ve polis başvuruları hakkında detaylı bilgileri haberimizin devamında bulabilirsiniz. Resmi gazetede yayımlanan 671 sayılı KHK ile lise mezunları da artık polislik için başvuru yapabilecekler. Peki milyonlarca lise mezununun sorduğu ve merak ettiği lise mezunu polis başvuruları ne zaman başlıyor ve nasıl yapılacak tüm detaylar sizlerle.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI 
Resmi gazetede lise mezunlarının özel hareket polisi olması konusunda ki yeni düzenleme ile ilgili o madde; "Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, yirmisekiz yaşından gün almamış olmak ve terhis tarihinden itibaren otuzaltı aydan fazla süre geçmemiş olmak kaydıyla, en az lise veya dengi okul mezunlarından askerlik hizmetini tamamlamış olanlar, Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları ile polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir."

KAÇ BİN POLİS ALIMI YAPILACAK ? 
Bugün gerçekleşen bakanlar kurulu toplantısında başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş polis alımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni yasa ile lise mezunları artık polis olabilcek ve 2016 yılında 10 bin polis alımı yapılacak. 



Lise Mezunu Polis Alımı 2016, Polis Özel Harekat Başvuruları Reviewed by Unknown on 23:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by TV HABERLERİ © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.