tv-haberleri

Denetimli Serbestlik Ne Demek ?

Bekir Bozdağ ''Denetimli Serbsetlik Af Değildir''

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 38 bin mahkumu yakından ilgilendiren bir haberi açıkladı. Sosyal medya hesabından ilk bilgileri veren Bozdağ vatandaşlarda ve mahkum yakınlarında af mı çıkıyor, denetimli serbestlik ne demek,kimler denetimli serbestlikten faydalanacak gibi soruların hedefi oldu. Bizde sizlere bu sorular hakkında bilgiler vereceğiz. Düzenlemenin kimleri kapsayacağı konusunda da bilgileri sizlere sunalım. Denetimli serbestlik 1 Temmuz 2016 tarihinden önce işlenen suçları kapsayacak. Kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından 38 bin tutuklu mahkum tahliye edilecek.

38 bin mahkum tahliye edilecek haberi üzerine Bozdağ "Düzenleme bir af değildir. Koşullu salıverilme tarihine kadar geçecek sürede ceza, dışarıda denetimli serbestlik olarak infaz edilecektir" ifadelerini kullandı. Hangi suçları işleyenler denetimli serbestlik affından yararlanamayacak kimleri kapsamayacak haberin devamında bulabilirsiniz. 

Denetimli Serbestlik Nedir ? 
Son günlerin konuşulan konularından birisi olan denetimli serbestlik; yasa tarafından belirlenen deneme süresinde, kişinin cezasının sosyal hayat içerisinde infazına olanak sağlayan bir ceza hukuku kurumudur. Suç işleyen kişi sosyal yaşam içerisinde denetimli serbestlik yoluyla gözlemlenmektedir.

Denetimli Serbestlik Kimleri Kapsamıyor 
Bu yeni düzenleme ile bir yıl olan denetim süresi iki yıla çıkarıldı. Şimdi ise merak edilenlerden bir diğeri ise denetimli serbestlik affından kimler yararlanamayacak, hangi suçları işleyenler denetimli serbestlikten faydalanamıyor işte o suçlar ;

1 - Kasten adam öldürme 
2 - Cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçları 
3 - Özel hayata müdahale ve tecavüz
4 - Uyuşturucu madde üretme ve satma suçları
5 - Milli savunmaya karşı ilenmiş suçlar
6 - Anayasa karşı işlenen suçlar
7 - Terör ile mücadele kapsamında ki suçlar




Denetimli Serbestlik Ne Demek ? Reviewed by Unknown on 23:03 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by TV HABERLERİ © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.