tv-haberleri

Saatler Artık Geri Alınmayacak, Yaz Saati Uygulaması Kaldırıldı

Saatler Artık Geri Alınmayacak, Yaz Saati Uygulaması Kaldırıldı 
Güneş ışığından daha fazla yararlanmak ve enerjiden tasarruf etmek için her yıl belirli tarihlerde yapılan saatleri geri alma veya ileri alma uygulaması tarih oldu. Saatler artık geri alınmayacak çünkü yaz saati ve kış saati uygulamaları kaldırıldı. Vatandaş ise saatler neden geri alınmayacak,saatler geri alınacak mı gibi soruların yanıtlarını merak ettiler bizde sizlere bu yıl yürürlüğe giren yeni sistem hakkında bilgiler vereceğiz. 2016 yaz saati uygulaması son kez uygulandı ve artık saatler geri alınmıyor.

Yaz Saati Uygulaması Kaldırıldı 
Karar resmi gazetede yayınlandı ve kesin olarak halka bildirildi. İşte resmi gazetede konu ile ilgili yapılan duyuru ve açıklama ; "Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulamasının, her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştır. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin düzenlenmesi hakkındaki, 14 Mart 2016 tarihli ve 8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nda yer alan '30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bir saat geri alınması' ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır."

Saatler Ne Zaman Geri Alınacak ? Sorusu Tarihe Karıştı 
Son olarak yapılan yaz saati uygulaması artık sürekli devam edecek. Yani artık kış saati için saatler geri alınmayacak. Yapılan resmi açıklama ile yaz saati uygulaması kaldırıldı. Böylece klasikleşmiş olan saatler ne zaman ileri alınacak ve saatler ne zaman geri alınacak sorusu tarih oldu.



Saatler Artık Geri Alınmayacak, Yaz Saati Uygulaması Kaldırıldı Reviewed by Unknown on 21:30 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by TV HABERLERİ © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.