tv-haberleri

Teşrik Tekbiri Nedir ve Nasıl Okunur, Teşrik Ne Zaman Okunur ?

Teşrik Tekbiri Nedir ve Nasıl Okunur, Teşrik Ne Zaman Okunur ?
Yaklaşan Kurban Bayramı beraberinde Teşrik Tekbiri nedir ve nasıl okunur gibi soruları da beraberinde getirdi. Bayram süresince namazlardan sonra okunan Teşrik Tekbiri hakkında detayları haberimizin devamında bulabileceksiniz. Sadece Hac ibadeti sırasında değil her müslümanın namazdan sonra okuduğu bir tekbirdir. Kurbanlar kesiliyor, ziyaretler gerçekleştiriliyor ve namazlar kılınıyor. Kurban Bayramının diğer bayramlardan ayıran en belirgin özelliği ise Teşrik Tekbiridir. Ne zaman okunur,teşrik tekbiri nedir ne zaman getirilir, nasıl okunur işte detaylar...

Teşrik Tekbiri Nedir ?
Teşrik tekbiri, Kurban bayramı günlerinde farz namazlardan sonra getirilen tekbirlerdir. Kurban Bayramının ilk gününe "yevm-i nahr", diğer üç güne ise "eyyâmü't-teşrîk (teşrîk günleri)" denir. Bayramdan bir gün önceki güne de "arefe günü" denir.

Kurban Keserken de Okunmalıdır 
Teşrik Tekbiri aslında sadece namazlardan sonra değil kurban kesilirken de okunmalıdır. Günümüzde kurban kesen müslüman vatandaşlarımız çoğu zaman teşrik tekbirini unuturlar yada bunun bilincinde değildirler.

Teşrik Tekbiri:  "Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi'l-hamd" .

Teşrik Tekbiri Türkçe Meali : "Allah herşeyden yücedir, Allah herşeyden yücedir. Allah'tan başka ilâh yoktur. O Allah herşeyden yücedir, Allah herşeyden yücedir. Hamd Allah'a mahsustur".



Teşrik Tekbiri Nedir ve Nasıl Okunur, Teşrik Ne Zaman Okunur ? Reviewed by Unknown on 23:55 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by TV HABERLERİ © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.