tv-haberleri

Orionid meteor yağmuru nedir? Ne zaman izlenebilecek?

Orionid meteor yağmuru nedir? Ne zaman izlenebilecek? 
Herkesin merakla beklediği meteor yağmuru bu gece izlenecek. Peki nedir bu orionid meteor yağmuru nasıl izlenir yada saat kaçta izlenecek işte tüm detaylar sizlerle. Bu gece sizde dışarı çıkın ve bu görsel şölene şahit olun. Orionid meteor yağmuru 21 ve 22 Ekim tarihleri arasında net olarak gerçekleşecek Orionid meteor yağmuru adeta bir görsel şölen yaratacak. Peki bu meteor yağmurunu nasıl izleyebiliriz? Kayan yıldızları görmek için mümkün olduğunda karanlık alanlarda olmak gerekiyor. Şehirde olanlar için ise yapacak pek fazla bir şey yok ama yine de göktaşı görme olasılıkları bulunuyor. Gözlerin karanlığa alışması için en az 30 dakikalık bir zaman ayırmak yararlı olabilir.

Orionid meteor yağmuru nedir?  
Halley kuyruklu yıldızının enkaz bulutu tarafından üretilen iki meteor yağmurundan biri. İsmini Orion (Avcı) takımyıldızından geliyorlarmış gibi görünmelerinden alıyor. Gece 01.00 ile 04.00 saatleri arasında net bir şekilde görülebiliyor.

Meteor Yağmuru Ne Zaman Saat Kaçta İzlenecek
Her yıl 21-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen bu şölen gece yarısı 01:00 ile 04:00 arasında gerçekleşecek yaklaşık olarak 30 dakika sürecek.



Orionid meteor yağmuru nedir? Ne zaman izlenebilecek? Reviewed by Unknown on 22:03 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by TV HABERLERİ © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.