tv-haberleri

Robinson Crusoe Romanının 70 Kelimelik Orijinal Adı

Robinson Crusoe Romanının 70 Kelimelik Orijinal Adı
Yıllardır bir çok kişi tarafından Robinson Crusoe diye bilinen romanın orijinal uzun adının 70 kelimeden oluştuğunu biliyor muydunuz. Bilgi yarışmasında sorulması üzerine herkes Kitabın gerçek uzun adının ne olduğunu merak ettiler. 1719 yılında Daniel Defoe'nin yazdığı ve günümüze kadar nam salmış olan bu kitap aslında 70 kelimelik bir isimden oluşuyor adı. Dünyayı gezme hayallerinin peşinden giden ve ıssız bir adada 28 yıl geçiren bir çocuğun başından geçenler anlatılıyor. Kim Milyoner Olmak yarışmasında soru olarak soruldu.

70 Kelimelik Gerçek Adı 
York'lu Bir Denizcinin, Kendi Kaleminden, Deniz Kazası ile Düştüğü Amerika Sahillerindeki Oroonoque Nehri Ağzındaki Issız Bir Adada 28 Yılını Geçirirken Yaşadığı Serüvenler ve Korsanlar Tarafından Kurtarılması.

Soru : Hangi romanın orijinal başlığı yaklaşık 70 kelimeden oluşmaktadır?
A - Robinson Crusoe    B - 80 Günde Devri Alem   C - Monte Cristo Kontu   D - Moby Dick

Cevap : A - Robinson Crusoe

Robinson Crusoe, Daniel Defoe'nun 1719 yılında ilk basımı yapılan ve bazılarınca ilk İngilizce roman olarak nitelendirilen kitabıdır. Kitap İngiltere'de yaşayan Alman asıllı orta halli bir ailenin en küçük oğlu olan Robinson Crusoe'nun babasının tüm itirazlarına rağmen, dünyayı gezme hayalleri ile çıktığı yolculukları ve bu sırada karşılaştığı olayları anlatır. Bu yolculuklar içinde ıssız bir adada 28 senesini son üç yılı hariç yalnız geçirir.



Robinson Crusoe Romanının 70 Kelimelik Orijinal Adı Reviewed by Unknown on 11:04 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by TV HABERLERİ © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.