tv-haberleri

Güneş Sisteminin En Büyük Gezegeni

Güneş Sisteminin En Büyük Gezegeni
Bilim adamları güneş sisteminde bulunan en büyük gezegeni araştırdılar. Bilindiği üzere güneş sisteminde toplamda 8 gezegen vardır ve bunlarında toplamda 166 tane uydusu vardır. Bu gezegenler arasında en büyük olanı ise merak konusu oldu. Güneşe olan uzaklıklarına göre sıralanan gezegenler ise çoğu kişi tarafından bilinen ve duyulanlardır. Bu haberimizde ise en büyük gezegenin adı ve yapısı hakkında bilgiler bulabileceksiniz.

Güneşe Uzaklıklarına Göre Gezegenler : Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün

Güneş Sisteminde ki En Büyük Gezegenin Adı ? 
Yapılan araştırmalar ile evren de ki gelişmeler yıldızlar ve gezegenler sürekli incelenmekte. Astrophysical Journal Letters dergisinde yayınlanan bir araştırma dünya tarihine bir ışık tuttu ve güneş sisteminde ki en büyük gezegen hakkında bilgiler verdi. Bilindiği üzere evrende ki en büyük yıldızın adı Kappa Andromedae yıldızıdır. Bu yıldıza 170 ışık yılı uzaklıkta bir gezegen bulundu adı ise Süper Jüpiter oldu. Süper Jüpiter Hawaii`deki Mauna Kea Dağı`nın zirvesinde bulunan Japonya`ya ait Subaru isimli teleskop kullanılarak Süper Jüpiter`i keşfedildi.

Büyüklüğü Ne Kadar ? 
Bunca zaman en büyük gezegen olarak bilinen Jüpiter'den 13 kat daha büyük olan Süper Jüpiter adlı gezegen bulundu. İnsanlı araştırmalar sadece dünya çevresi ile sınırlı kalsa da gelişen teknoloji ile artık daha ileri gidilebildi. Tüm evren olmasa da büyük bir bölümünün sırrı çözüldü ve gezegenler ile güneş sistemi incelenebildi. Evrende ki en büyük gezegen olarak bilinen Jüpiter'den 13 kat daha büyüğü bulundu.

Güneş Sisteminde Ki Gezegenler 
Merkür
Venüs
Dünya
Mars
Jüpiter
Satürn
Uranüs
Neptün


Güneş Sisteminin En Büyük Gezegeni Reviewed by Unknown on 19:26 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by TV HABERLERİ © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.